Hozzávalók 6 főre:

 

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 2 tk só

Töltelékhez:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg mirelit spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Kenéshez:

  • 1 egész tojás

 

Elkészítés:

A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.

 

sütési hőfok:

220 °C


sütési mód:

alul-felül sütés

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr652980695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása