2011.06.20. 17:47
Sajtos sonkás kenyérke
Hozzávalók:20 dkg liszt, 4 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 7 dkg vaj, 15 dkg érett kemény sajt, 7 dkg füstölt sonka, 2 tojás, 1,5 dl tej.
Dagasztás-kelesztés nélkül, házi körülmények között,igen egyszerűen is készíthetünk kenyeret. A lisztet egy tálba szitálom,sót, pirospaprikát, és a sütőport hozzákeverem.A vajat kézzel úgy dolgozom bele a lisztes keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjak.Ezután beledolgozom a reszelt sajtot és a z apróra vágott sonkát.Az egész tojásokat elkeverem a tejjel, és jól összevegyítem a száraz hozzávalókkal. A kész tésztát sütő papírral kibélelt és kivajazott, kisméretű hosszúkás sütőformába töltöm. 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütöm. A kész kenyérkét egy kis ideig a formában hagyom kihűlni, majd a rácsra helyezem.
Szólj hozzá!
Címkék: sósak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.