Hozzávalók:20 dkg liszt, 4 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 7 dkg vaj, 15 dkg érett kemény sajt, 7 dkg füstölt sonka, 2 tojás, 1,5 dl tej.

Dagasztás-kelesztés nélkül, házi körülmények között,igen egyszerűen is készíthetünk kenyeret. A lisztet egy tálba szitálom,sót, pirospaprikát, és a sütőport hozzákeverem.A vajat kézzel úgy dolgozom bele a lisztes keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjak.Ezután beledolgozom a reszelt sajtot és a z apróra vágott sonkát.Az egész tojásokat elkeverem a tejjel, és jól összevegyítem a száraz hozzávalókkal. A kész tésztát sütő papírral kibélelt és kivajazott, kisméretű hosszúkás sütőformába töltöm. 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütöm. A kész kenyérkét egy kis ideig a formában hagyom kihűlni, majd a rácsra helyezem.

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr513000843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása