F.Andikaa 2011.06.13. 17:06

Mogyoróparfé

10 adag
1 adag súja:8,5dkg
Energiatartalma:1232KJ/294Kcal
Szénhidrát:13,79g

Hozzávalók:

10Dkg darált pörkölt mogyoró, 4 tojás sárga, 10 dkg glukonon, 2 dl tej, 3dl tejszín, a díszítéshez 1dl tejszín, 1 dkg glukonon, 4 dkg darált pörkölt mogyoró.

A darált pörköltmogyorót, a forró tejbe öntjük, és újra felforraljuk, majd kihűtjük. A tojássárgákat a glukononnal gőzön kevergetve megmelegítjük, majd a gőzről levéve, kihülésig habverővel verjük. Ezután a felfőzött mogyorót és a habbávert tejszínt is belekeverjük, és a vaniliaparfénál ismertetett módon fagyasztjuk és tálaljuk. Tálra borítva felszeleteljük, és tejszínhabbal meg darált pörkölt mogyoróval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr62980821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.