F.Andikaa 2011.06.13. 16:28

Pongyolás virsli

Hozzávalók 6 főre:

  • 37 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2-3 dkg sajt (lehet több is)
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek olaj/ vaj
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • virsli / kolbász

Elkészítés:

  1. A száraz anyagokat, vagyis a lisztet, sütőport, reszelt sajtot, sót összekeverjük egy tálban.
  2. A folyékony hozzávalókat, vagyis a tejet, olajat, tojást villával összekeverjük.
  3. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a száraz anyagokhoz óvatosan. Sima, kicsit lágy és kicsit ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastag téglalap alakúra.
  5. Kis négyzetekre vágjuk fel a tésztát (mintha gombócokat készítenénk) úgy, hogy a kis virslik beleférjenek. A virslit a négyzet egyik sarkára helyezzük, és onnan tekerjük fel.
  6. Kivajazott tepsibe helyezzük a kész batyukat. (Én gáztepsibe szoktam belerakni.)
  7. Ha elkészültek, akkor 1 egész tojás és csipet só keverékével megkenjük a tetejét.
  8. Forró sütőben kb. 10-15 percig sütjük.



A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr282980719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.