2011.06.13. 16:28
Pongyolás virsli
Hozzávalók 6 főre:
- 37 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2-3 dkg sajt (lehet több is)
- só
- 2,5 dl tej
- 3 ek olaj/ vaj
- 1 tojás
Töltelékhez:
- virsli / kolbász
Elkészítés:
- A száraz anyagokat, vagyis a lisztet, sütőport, reszelt sajtot, sót összekeverjük egy tálban.
- A folyékony hozzávalókat, vagyis a tejet, olajat, tojást villával összekeverjük.
- A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a száraz anyagokhoz óvatosan. Sima, kicsit lágy és kicsit ragadós tésztát kell, hogy kapjunk.
- Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastag téglalap alakúra.
- Kis négyzetekre vágjuk fel a tésztát (mintha gombócokat készítenénk) úgy, hogy a kis virslik beleférjenek. A virslit a négyzet egyik sarkára helyezzük, és onnan tekerjük fel.
- Kivajazott tepsibe helyezzük a kész batyukat. (Én gáztepsibe szoktam belerakni.)
- Ha elkészültek, akkor 1 egész tojás és csipet só keverékével megkenjük a tetejét.
- Forró sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: sósak
A bejegyzés trackback címe:
https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr192980719
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.