2011.06.13. 16:43
Sós perec
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg liszt
- 1 kocka margarin
- 20 dkg zsír
- 3 ek tej
- 1/2 élesztő
- 1 mk cukor
- kb. 1 csapott ek só
- kb. egy kis doboz tejföl
Kenéshez:
- 1 tojás
- 1 ek só
- 1 ek liszt
- víz
Elkészítés:
- A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
- A liszttet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem lágyra). Akkor jó a tészta, ha a kezünk szépen letisztul.
- A tepsiket kicsit kizsírozzuk, ennyi kelés elég is, neki foghatunk a formázásnak.
- Előbb egy 20-30 dekás darabot levágunk a tésztából, 3 cm-es hengert sodrunk belőle, amit 1 cm-re darabolunk. Vékonyra sodorjuk, kb. 20 cm -re, és megformázzuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük. Végül halvány pirosra sütjük.
- A sót és a lisztet a vízzel tejföl sűrűre keverjük.
- Kivesszük a sütőből a tepsit, és kenőtollal kenünk a perecekre a sós-lisztből.
- Visszatesszük 1-2 percre, hogy a só megszikkadjon rajta.
Szólj hozzá!
Címkék: sósak
A bejegyzés trackback címe:
https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr432980750
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.