2011.06.13. 14:57
Fahéjas csillagok
(kb. 40 darab)
Hozzávalók:
Tészta:
3 tojásfehérje (közepes méretű)
250 g porcukor
1 tasak vanillincukor
3 csepp keserűmandula aroma
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Kb. 400 g hámozatlan, darált mandula vagy mogyoró
Ezenkívül: Porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük, amíg a vágási felület látható marad. A porcukrot kis adagokban a tojáshoz keverjük. A kenéshez 2 púpozott evőkanál felvert habot félreteszünk. A maradék tojáshabba alacsony fokozaton óvatosan hozzákeverjük a vanillincukrot, az aromát, a fahéjat és a mandula vagy a mogyoró felét. Végül a maradék mandulából vagy mogyoróból annyit keverünk a tésztához, hogy az alig ragadjon. A munkalapot megszórjuk porcukorral, és a tésztát 1 cm vékonyra nyújtjuk. Csillagformákat szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A formákat megkenjük a félretett tojáshabbal és megsütjük.
Alsó- és felsősütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120 °C (előmelegítve)
Gáz: 1-2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Akkor jó a sütemény, ha kivételkor az alja még puha. A csillagokat a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A kiszúróformát mártsuk porcukorba, hogy ne ragadjon rá a tészta.
Szólj hozzá!
Címkék: aprósütemények
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.