(kb. 80 darab)
Hozzávalók:
Tésztához:
325 g búzaliszt
1 és fél csapott teáskanál sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál rum aroma
2 tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
Ezenkívül:
Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez
Előkészítés:
A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle.
A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük.
Tipp:
A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.
2011.06.13. 15:16
Gyors pufi fánk
Szólj hozzá!
Címkék: aprósütemények
A bejegyzés trackback címe:
https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr152980551
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.