2011.06.13. 17:06
Mogyoróparfé
10 adag
1 adag súja:8,5dkg
Energiatartalma:1232KJ/294Kcal
Szénhidrát:13,79g
Hozzávalók:
10Dkg darált pörkölt mogyoró, 4 tojás sárga, 10 dkg glukonon, 2 dl tej, 3dl tejszín, a díszítéshez 1dl tejszín, 1 dkg glukonon, 4 dkg darált pörkölt mogyoró.
A darált pörköltmogyorót, a forró tejbe öntjük, és újra felforraljuk, majd kihűtjük. A tojássárgákat a glukononnal gőzön kevergetve megmelegítjük, majd a gőzről levéve, kihülésig habverővel verjük. Ezután a felfőzött mogyorót és a habbávert tejszínt is belekeverjük, és a vaniliaparfénál ismertetett módon fagyasztjuk és tálaljuk. Tálra borítva felszeleteljük, és tejszínhabbal meg darált pörkölt mogyoróval díszítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: parfé
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.