F.Andikaa 2011.06.20. 21:21

Tiramisu torta

Hozzávalók:

  • 0,5 kg  Mascarpone sajt  
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 adag mandula aroma
  • 1 csomag étkezési zselatinpor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 tojásból készült piskóta (lásd: lent)
  • 4 adag presszókávé
  • kakaópor a tetejére (cukrozatlan!)

Elkészítés:

Lefőzünk 4 adag presszókávét, hűlni hagyjuk. Széles alacsony peremű jénai tálat kibélelünk piskótával, meglocsoljuk a kávéval.
Piskóta:
2 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel felverünk, hozzáadunk 8 dkg lisztet, kis sütőport + a 2 tojásfehérje habját. Összekeverni, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Krém elkészítése:
A sajthoz keverjük a tojás sárgáját, 1 adag mandula aromát, cukrot + vaníliás cukrot. A zselatint 1,5 dl vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük. A zselatint belekeverjük a sajtkrémbe és végül a tejszínt óvatosan hozzákeverjük.

A kész krémet elterítjük a kávés piskótán és a tetejét megszórjuk keserű kakaóporral. A hűtőben kb. 4 órát pihentetjük. Én 23 cm-es átmérőjű tálban készítettem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr963001364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása