F.Andikaa 2011.06.20. 21:15

Diós torta

Hozzávalók:

  • 3 db tojás  sárgája,
  • 15 dkg porcukor,
  • 3 evőkanál víz, ezt jól összekeverni, majd hozzáadunk a
  • 12 dkg lisztet
  • + a felvert 3 tojáshabot, és
  • 1 kávéskanál sütőport és
  • 5 dkg darált diót.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Kiborítjuk tálra. Ezután ugyanezt a mennyiségű tésztát dió helyett 2 evőkanál kakaóval újra megsütjük. Ha kész, mindkét tortalapot félbe vágjuk.

 

Krém: 20 dkg vajat (vagy 22 dkg rámát) 18 dkg porcukorral kikeverni. Ezután 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, ebből sűrű pépet főzni, és ha kihűlt hozzákeverni a porcukorral kikevert rámát. Ízlés szerint a krémbe darált diót kb. 10 dkg-ot hozzákeverünk. Még rumot, vagy rum aromát rakunk bele. Én mazsolát is szoktam a már krémmel megkent piskótára szórni.

Majd a felvágott tortalapokat megkenjük a krémmel (az alábbi képnek megfelelően.) Végül a tortát kívülről is bekenjük a maradék krémmel. Dióval díszítjük. A fenti mennyiséget én 25 cm-es átmérőjű tortasütőben sütöm. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig.

 

1 komment

Címkék: torták

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr113001346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izabella Váradi 2014.02.10. 12:54:47

Szia,nagyon tetszik a torta receptje,ki fogom hamarosan próbálni.
süti beállítások módosítása