2011.06.20. 21:15
Diós torta
Hozzávalók:
- 3 db tojás sárgája,
- 15 dkg porcukor,
- 3 evőkanál víz, ezt jól összekeverni, majd hozzáadunk a
- 12 dkg lisztet
- + a felvert 3 tojáshabot, és
- 1 kávéskanál sütőport és
- 5 dkg darált diót.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Kiborítjuk tálra. Ezután ugyanezt a mennyiségű tésztát dió helyett 2 evőkanál kakaóval újra megsütjük. Ha kész, mindkét tortalapot félbe vágjuk.
Krém: 20 dkg vajat (vagy 22 dkg rámát) 18 dkg porcukorral kikeverni. Ezután 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, ebből sűrű pépet főzni, és ha kihűlt hozzákeverni a porcukorral kikevert rámát. Ízlés szerint a krémbe darált diót kb. 10 dkg-ot hozzákeverünk. Még rumot, vagy rum aromát rakunk bele. Én mazsolát is szoktam a már krémmel megkent piskótára szórni.
Majd a felvágott tortalapokat megkenjük a krémmel (az alábbi képnek megfelelően.) Végül a tortát kívülről is bekenjük a maradék krémmel. Dióval díszítjük. A fenti mennyiséget én 25 cm-es átmérőjű tortasütőben sütöm. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Izabella Váradi 2014.02.10. 12:54:47
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal