2011.06.13. 16:16
Spenótos-túrós holdacskák
Hozzávalók 6 főre:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 ek tejföl
- 1 tojás
- 2 tk só
Töltelékhez:
- 20 dkg túró
- 20 dkg mirelit spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Kenéshez:
- 1 egész tojás
Elkészítés:
A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.
sütési hőfok:
220 °C
sütési mód:
alul-felül sütés
Szólj hozzá!
Címkék: sósak
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.