(kb. 55 db)

Hozzávalók:
Tésztához:

350 g búzaliszt
1 csapott teáskanál sütőpor
100 g porcukor
1 tasak vanillincukor
1 narancs reszelt héja
200 g lágy vaj vagy margarin
2-3 evőkanál narancslikőr vagy narancslé

Töltelékhez:

200 g narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
100 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)

Előkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. (Amennyiben a tészta ragadna, formázzuk gömbbé, tegyük fóliába, és helyezzük kb. fél órára hűtőszekrénybe.)
A tésztát két részre osztjuk, majd két részletben egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Linzer kiszúróformával az egyik lapból kis csillagokat, a másik lapból közepén lukas csillagokat szaggatunk, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A narancslekvárt egy szűrőn átnyomjuk és a narancslikőrrel, vagy a narancslével elkeverjük. A kétféle csillagot kis adag lekvárral összeragasztjuk.
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk, és nyomózacskóba töltjük. A csillagok közepét a kis adag csokoládéval megtöltjük, majd dermedni hagyjuk. A csillagokat jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen hosszú ideig eltarthatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://recept-mania.blog.hu/api/trackback/id/tr212980516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása